Meteen naar de inhoud

Zelfverzekerder mens geworden

  Ik ben naar Garry gegaan omdat ik mijn gevoelens en emoties altijd al voor mezelf heb gehouden. Door dit te doen bleef ik een heel terughoudende en verlegen jongen. Ook had ik moeite om mijn mening te geven of een probleem of iets anders aan te kaarten bij iemand. Doordat ik niet veel zei, dachten de mensen om mij heen dat ik niet durfde te praten. Mijn situatie gaf mij ook niet veel zelfvertrouwen. Mijn doel uiteindelijk was om zelfverzekerder te worden. Mijn mening durven te geven en meer van mijzelf aan de wereld prijs te geven.

  Tijdens de coachinggesprekken met Garry waren de vaste afspraken dat alles gevraagd mocht worden en dat ik daar eerlijk antwoord op moest geven. Ik heb mij natuurlijk aan deze afspraak gehouden. Daardoor moest ik tijdens de gesprekken veel van me eigen laten zien. Hier had ik in het begin heel veel moeite mee, omdat ik dit nooit aan iemand had laten zien. Door aan deze zelfonthulling te doen ben ik er achter gekomen dat ik het verlies van een aantal dierbaren nog niet goed heb kunnen verwerken. Hier had ik heel veel moeite mee, omdat ik die emoties nog nooit had laten zien. Ik heb het altijd bij mezelf bewaard. Dit onderwerp over zelfonthulling is in een aantal gesprekken teruggekomen, omdat ik daar moeite mee had.

  Garry wist door zijn ervaringen mij zo aan te spreken dat ik mijn emoties wel moest laten zien, en toen dat gebeurde was het een soort opluchting voor me. Ik ben heel blij dat ik mijn zelfonthulling bij Garry heb kunnen doen, omdat ik aan mezelf merk dat het me toch goed doet om mijn gevoelens en emoties te laten zien aan de rest. Ik krijg ook een blijk van waardering dat mensen mij nu ook beter leren kennen en dat als ik ergens mee zit mij ook willen helpen.

  Ik gaf bij Garry aan dat ik moeite had met problemen aankaarten. In gesprekken hebben we samen geoefend met het aankaarten van problemen. Toen we dit oefenden kreeg ik gelijk feedback dat mijn houding niet goed was en de manier de waarop ik iemand aansprak, anders kon. Met deze feedback heb ik geoefend en het heeft me goed geholpen om problemen op een rustige manier in de juiste houding kunnen vertellen. Als je in een gesprek een probleem wilt aankaarten, moet er goed oogcontact zijn en je moet je verhaal op een rustige manier vertellen. Nu ik dit heb geoefend, weet ik ook waar ik de volgende keer op moet letten.

  Het laatste probleem waarvoor ik naar Garry kwam was mijn mening durven te geven en daaraan vast te houden. Het was bij mij zo dat ik mijn mening niet goed durfde te geven, of gewoon toezeggen om niemand anders pijn te willen doen. Door gesprekken en kaartspellen met Garry te doen ben ik erachter gekomen wat ik zelf wil. Als je weet wat je zelf wilt, moet je eigen daaraan vasthouden. Het vasthouden van deze mening heb ik ook geoefend met Garry. Ik merk aan de mensen om mij heen dat ze het fijn vinden dat ze eindelijk weten wat ik nou eigenlijk wil. Ook denk ik meer aan mezelf en doe ik dingen die ik zelf graag wil. Ik durf al steeds beter mijn mening te geven bij mijn werk/vrienden/thuis. Ik ben er nog niet helemaal waar ik uiteindelijk wil zijn, maar dat moet nog langzaam groeien. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit helemaal goed gaat komen.

  De gesprekken met Garry waren heel fijn en ik voelde me bij hem om mijn gemak. Ik ben heel blij dat ik met hem in gesprek ben gegaan. Ik zie een hele vooruitgang in mezelf. Eerst was ik een heel verlegen jongen die niet veel zei en zijn mening niet durfde te geven. Nu ben ik een zelfverzekerde jongen die zijn gevoelens en emoties durft te laten zien, en weet wat hij wil.

  Dankzij Garry ben ik gegroeid. Met zijn steun ben ik door barrières heen gebroken, en heb ik al mijn doelen bereikt. Daarom geef ik Garry voor zijn werk als coach een dikke 9.

  Ruud, 22 jaar.