Meteen naar de inhoud

Ik ben sterker in mijn schoenen komen te staan

  Toen ik bij Garry binnen kwam lopen was ik redelijk het spoor bijster. Ik wist niet wie ik was, wat ik wilde en hoe mijn toekomst eruit zou gaan zien. Ik was gestopt met mijn studie, lag tot het eind van de ochtend in mijn bed, en had erg weinig fut om daarna iets te gaan doen. Ik wilde sterker in mijn schoenen komen te staan en mijn toekomstperspectief onder ogen zien.

  De coaching gesprekken met Garry waren altijd vertrouwd. Daardoor kon ik veel over mezelf vrijgeven aan hem wat mij dan weer op een bepaald punt zou gaan helpen. Af en toe vond ik het lastig om over mijn verleden te praten, over dingen waar ik liever niet meer aan wilde denken, zoals het staken van mijn studie, de ziekte en overlijden van mijn moeder, ongemakkelijke seksuele druk die op mij was uitgeoefend, een bedreigende situatie die ik met mijn vriendengroep had meegemaakt, angsten, fantasieën en nare dromen die ik kreeg.

  Maar bij Garry durfde ik het hele verhaal te vertellen, omdat ik er vertrouwen in had dat hij me met al deze dingen kon helpen.

  Garry liet me inzien dat IK degene ben die over mijn leven gaat. Keuzes maken waar ikzelf totaal achter sta, en voortaan niet bang hoef te zijn om mijn mening te geven. Hij vertelde/legde het op zo´n manier uit dat ik er zelf ook echt in ging geloven. En om hem echt weer te laten geloven dat ik dan ook echt sterker in mijn schoenen ging staan, maakten we een ´actiepuntenlijst´ ieder gesprekseinde. Hierop moest ik alles opschrijven wat ik vanaf dat moment dus beter ging doen dan voorheen. Dingen die ik graag wilde veranderen. Deze methode van het streven nakomen werkte (naar mijn idee) altijd heel goed. Thuis las ik voor het slapen gaan nog even de actiepuntenlijst door om mijzelf er aan te herinneren dat ik nu toch echt iets moet gaan veranderen wil ik een beter leven tegemoet zien. Niet denken maar doen!

  De gesprekken met Garry waren serieus en vertrouwelijk. Daarnaast konden we samen ook lachen gelukkig (haha). Ik voelde me altijd zeer op mijn gemak als ik plaats nam op de bank tegenover Garry. Als ik iets niet OK vond of liever niet wilde doen, kon ik het gewoon zeggen. We maakten dit bespreekbaar en kwamen dan altijd tot een gepaste oplossing, waar beide partijen het mee eens waren. Ik kon dus goed praten met Garry over dingen waar ik het liever niet over had: ervaringen uit mijn verleden, die mij onzeker hadden gemaakt, etc. Bij Garry voelde het vertrouwd.

  Gedurende de coaching gesprekken merkte ik al dat ik stappen aan het maken was naar een sterkere en zich meer op zijn gemak voelende jongen. Het deed me goed als ik in de gaten kreeg dat ik daadwerkelijk anders met situaties omging dan voorheen. Elke week kon ik er dan weer met Garry over praten en bespraken we ‘’wat ik daar dan bij voelde’’. Een vraag die ik bij Garry vaak te horen kreeg en vaak lastig te beantwoorden was voor mij (haha). Een vraag die er natuurlijk wel toe deed.

  Nu, bijna 3 maanden na de coaching gesprekken, voel ik me veel beter. Elke dag ondervind ik situaties die ik anders aanpak dan vóór de coaching gesprekken met Garry. Met de hulp van Garry ben ik sterker in mijn schoenen komen te staan, heb ik geleerd van mijn verleden, kan ik beter over mijn gevoelens praten (met zowel vrienden als familie), heb ik besloten verder te gaan met studeren, en loop ik met een stuk fijner gevoel door het vervolg van mijn leven.Rapportcijfer: 8,5.

  Een jongen uit Noord-Brabant, 19 jaar.