Meteen naar de inhoud

Ik voel me weer sterk

  Ik had nooit echt veel zelfvertrouwen en ik maakte me continu druk over wat anderen wel niet van mij vonden. Wie ik zelf was, mijn eigen dromen en mijn eigen toekomst, daar dacht ik nooit over na zolang de buitenwereld mij maar niet zag als de mislukkeling wie ik dacht te zijn.

  Ruim drie jaar geleden stortte mijn wereld gevoelsmatig in elkaar. Mijn toenmalige beste vriend leverde me een vervelende streek en ik kon hier niet mee omgaan. Ik was bang, kwaad en bovendien kon ik me geen houding geven. Ik raakte mijn vriendengroep kwijt. Ik kon thuis niet uitleggen wat er aan de hand was en ik keerde steeds meer in mezelf. Bovendien voelde ik dankzij de stress continu een enorm pijnlijke streek in mijn borst.

  Kort daarna begon ik aan een studie op de universiteit, maar het lukte niet door de pijn en uiteindelijk ben ik afgehaakt. Daarna heb ik weer geprobeerd om school op te pakken, maar steeds zorgde mijn pijn en verdriet voor te veel afleiding en ik begon steeds meer aan mijzelf te twijfelen.

  Ondertussen had ik contact gezocht met mijn biologische vader, met wie ik sinds mijn kindertijd geen contact meer heb gehad. Dit zorgde thuis voor nog meer spanning en uiteindelijk ben ik op kamers gaan wonen, wat er uiteindelijk alleen maar toe heeft geleid dat ik me nog eenzamer ging voelen.

  Al met al was ik in een situatie beland waar ik geen uitweg meer in zag. Ik wilde alleen meer op bed liggen en hopen dat alles over ging. Ik begon te twijfelen aan mijzelf en bovendien was de druk op mijn borst ondragelijk. Ik heb hulp gezocht bij een psycholoog, maar het haalde weinig uit.

  Uiteindelijk heb ik op internet een hulpvraag geplaatst en Garry heeft hierop gereageerd. Het kennismakingsgesprek verliep goed en ik besloot met hem in zee te gaan. Ik heb het altijd lastig gevonden om het over mijn gevoelens en problemen te hebben, en bij Garry was dat niet anders. Tijdens onze gesprekken luisterde hij naar mijn problemen en we maakten daarna altijd een actiepuntenlijst die ik na onze sessies moest volbrengen. Het kostte mij heel veel moeite om na ruim drie jaar van stilstand weer in actie te komen, maar uiteindelijk heeft Garry me toch in beweging weten te zetten. En dat voelde goed!

  Ik ben dichter bij mezelf komen te staan; ik voel me weer sterk en ik heb zin in de toekomst. Ik merk het vooral aan mijn moeder. Ik heb me zolang afgesloten voor haar en nu durf ik haar weer te betrekken in mijn leven en om haar hulp te vragen. Ik kan niet wachten om mijn vader eindelijk eens mijn leuke en sterke kant te laten zien en met hem een relatie op te bouwen die ik in mijn kindertijd heb moeten missen. Ik wil weer aan een studie beginnen om later een goede baan te krijgen.

  Garry laat je in actie komen. Uiteindelijk zul je het allemaal zelf moeten doen, maar als het even heel moeilijk is dan is Garry iemand die je kunt vertrouwen, die naar je luistert en met je meedenkt.

  Voor zijn inzet en geboden ondersteuning als coach geef ik Garry een 8,5 als rapportcijfer.

  Anoniem, 23 jaar