Meteen naar de inhoud

Back on track

  Voordat ik bij Garry terecht kwam had ik diverse ideeën voor de toekomst, een Hbo-diploma op zak en een leuke relatie. Tevens had ik een baan in de richting die ik had gestudeerd, een aantal hobby’s en genoeg te doen. Bij alle deze activiteiten vond men mij zelfvertrouwen en doelbewustheid uitstralen, maar dat was het laatste wat ik zelf vond. Ik voelde mij altijd onrustig, op zoek naar bevestiging en daarom, als het er echt toe deed toch meegaan met anderen tegen mijn eigen gevoelens in.

  Mijn werk vond ik leuk, maar er waren ook aspecten aan mijn werk die ik wat minder leuk vond. Zaken werden zonder overleg bij mijn takenpakket gevoegd en dat hoorde dan bij de functie. De door mij bedachte en gewenste aanpassingen en verbeteringen werden wel belooft, maar meestal niet gerealiseerd; dat komt nog wel, werd er dan gezegd: Mijn toekomst dacht ik wel voor me te zien met allerlei ideeën die ik zou gaan realiseren, maar na een aantal kritische vragen van Garry bleek dat ik dat eigenlijk helemaal niet zo scherp had als dat ik dacht.

  De gesprekken met Garry hebben mij laten zien dat praten over mijn gevoelens me dichterbij de mensen bracht, waardoor ik duidelijker kon aangeven wat mij dwars zat. Dit leverde mij betere relaties op. Mijn gevoel van eigenwaarde is omhoog gegaan, doordat ik leerde duidelijk aan te geven geef wat mijn grenzen zijn, en waar ik me wel of niet prettig bij voel. Een van Garry’s standaard vragen is niet voor niets: “Wat voel je nu?”

  Mijn ideeën en dromen over de toekomst zijn door de gesprekken met Garry veel duidelijker en uitvoerbaar geworden. Tijdens de gesprekken gaf ik aan dat ik mijn ideeën niet kon uitvoeren; ze bleven liggen. Samen met Garry heb ik een tijdlijn met mijn dromen en doelen gemaakt door deze te visualiseren op een groot bord. Door dit overzicht werd het mij steeds duidelijker dat ik belang heb bij het uitschrijven en visualiseren van mijn plannen. Effect is dat ik mijn doelen nu helder voor ogen heb, en heb ik de route heb uitgestippeld om mijn dromen waar te maken.

  Mijn baan die ik had heb ik tijdens het coaching traject, heb ik opgezegd, omdat ik een andere aanbieding kreeg. Voor mijn traject bij Garry had ik mijn vaste baan waarschijnlijk nooit durven verlaten. Doordat Garry mij had laten inzien dat ik echt niet gelukkig was bij mijn toenmalige baan, durfde ik het aan in te gaan op het aanbod dat ik kreeg. Mijn nieuwe baan is voor mij een nieuwe uitdaging en ik heb weer plezier in het werk.

  De gesprekken met Garry heb ik bij hem thuis gevoerd in een vertrouwenwekkende en ontspannen sfeer. Uiteindelijk heeft hij mij laten inzien dat ik door mijn gevoelens uit te spreken en voor mezelf op te komen, ik word gerespecteerd en mijn zelfvertrouwen is groter geworden. Door mij veelvuldig een spiegel voor te houden door de juiste vragen te stellen, vond ik zelf antwoorden op mijn eigen vragen. Dit doet hij op een rustige, erg duidelijke manier.

  Voor Garry zijn hulp en coaching geeft ik hem een 8.0.

  Een Hbo’er uit Noord-Brabant, 32-jaar.