Meteen naar de inhoud

Ik sta weer positiever in het leven en voel mij beter begrepen door anderen

  Toen ik bij Garry Gerritse van Aspiratiecoaching kwam had ik weinig energie en dit zou mogelijk kunnen komen doordat ik met bepaalde dingen vast zat in mijn leven. Garry nodigde me eerst uit voor een kennismakingsgesprek. Hij heeft daarbij de tijd genomen om uit te leggen wat zijn werk inhoud en wat hij mij daarbij te bieden heeft.

  Ik kwam bij Garry, omdat ik niet lekker in mijn vel zat en merkte veel energieverlies te hebben. Een medische grondslag hiervoor was echter niet te vinden, maar misschien dat coaching gesprekken meer soelaas konden bieden.

  Ik vond het lastig mijn eigen gevoelens en gedachten echt binnen te laten komen en onder woorden te brengen. Door de rust die Garry uitstraalt en het geduld dat hij heeft, lukte het me toch (af en toe met wat hulp van hem) om deze gevoelens en gedachten helder te krijgen. Soms gebruikte Garry daarbij een spelopdracht of een vragenlijst. Op een flap-over moest ik vervolgens belangrijke gedachten en ideeën noteren, zodat we hier later op terug konden grijpen. Dit hielp mij bij het krijgen van een helder plaatje van mijn gedachten en gevoelens die daarbij zitten. Tijdens de coaching hebben we toegewerkt naar een concreet doel: “Waar sta ik over vijf jaar?” Ik gaf een cijfer aan verschillende aspecten van mijn leven, en daarna scoorde ik hoe dat idealiter over vijf jaar zou zijn. Zo kwamen we bij de vraag: Wat is er nodig om mijn vijfjarendoel te bereiken?

  Van Garry kreeg ik een boekje waar ik ieder coachgesprek opdrachten in kon noteren. Deze opdrachten hadden een trainingsdoel om bewust bezig te zijn met bijvoorbeeld rust zoeken, of contact leggen met anderen en dan niet alleen oppervlakkige gesprekken te voeren. Dit hielp mij. Het werkte als een stok achter de deur, die ik soms ook vervloekt heb. Na de coaching gesprekken heb ik mij o.a. ingeschreven voor een masterstudie die ik ga volgen naast mijn, werk, om mijn kennis op te halen en te verrijken om zo in kennis te kunnen groeien.

  De sfeer was altijd prettig, omdat Garry respect heeft voor het proces en geduldig is. Ook de lunch of een maaltijd koken tussendoor gaf een mooi rustmoment. De gesprekken hebben mij opgeleverd dat ik meer over mezelf te weten ben gekomen, weer positiever in het leven sta en mij beter begrepen voel door anderen.

  Als ik een rapportcijfer zou moeten geven, geef ik Garry overall gezien een 8.