Meteen naar de inhoud

Ik ben nu trots op mijzelf

  Ik was werkloos, had een hoop stress over mijn financiële situatie en vroeg mij af hoe ik weer een baan kon vinden die goed bij me past; ik was innerlijk mijn balans kwijt. Graag wilde ik het inzicht krijgen wat er met mezelf aan de hand was, wat ik nu echt wilde, wat ik moest veranderen om een fijn evenwicht in mijn leven te bereiken om daarna door te kunnen groeien.

  Tijdens de gesprekken met Garry werd me duidelijk dat ik altijd voor anderen klaar stond, nooit “nee” zei als iemand vroeg om te helpen en kwam daardoor met mijn eigen tijdsplanningen in de problemen. Doordat ik een ‘High sensitive person’ ben, ervaar ik bijvoorbeeld snel verstoringen bij anderen mensen, zie ik de kleinste dingen in de natuur, kan ik scherp ruiken, enz. Op school ben ik vroeger veel gepest, maar werd eigenlijk nooit getroost. Ik vond het moeilijk als mensen mij aanraakten. Toen mijn vader overleed, werd ik getroost door mijn zussen en dat voelde erg vreemd aan, want we zijn “afstandelijk” opgevoed.

  Garry heeft mij enorm geholpen een goed beeld te krijgen wie ik ben. We zetten belangrijke gebeurtenissen uit mijn leven op een rijtje, waarin enkele kernen zich bleken te herhalen die mijn manier van doen hebben beïnvloed. Het werd mij duidelijk dat ik me vooral vermijdend gedroeg en veel te hard bezig was om goedkeuring van anderen mensen te krijgen. Ik werd tijdens de coaching gesprekken ondersteund een wekelijks levensritme te hervinden en ik gestimuleerd eenvoudige “mijlpaaltjes” per week te benoemen, waaraan ik kon werken. Ik leerde meer open over mijn gevoelens te praten, waarbij Garry me stimuleerde om mijn emoties te tonen. Dit lukte mij ook, omdat hij in de gesprekken een veilige atmosfeer creëerde. Hoewel het moeilijk was om me emotioneel te laten gaan, was ik daarna enorm opgelucht; ik ben nu trots op mezelf dat ik het aangedurfd mijn onderhuidse, kwetsbare laag te verkennen en te uiten.

  Langzaam aan verlegde ik mijn focus van “altijd voor anderen klaar staan” naar “mijzelf voorrang geven”. Garry combineert testen, kaartspellen en andere methoden, waardoor mijn zelfbeeld duidelijk werd, en ik mij ging focussen op sterke kanten van mijzelf. Hierdoor raakte ik geïnspireerd om doelgericht te gaan solliciteren; geen sollicitatiebrieven meer schrijven, maar meteen op bedrijven afstappen waar ik zou willen werken en daar vertellen wat ik als nieuwe werknemer voor hen kon betekenen. In een volgend coachinggesprek met Garry zetten we op een rijtje hoe deze contacten waren verlopen: wat ging er goed, hoe kan ik mij bij een volgend gesprek nog beter profileren.

  Hierdoor lukte het mij om snel weer passend werk te vinden. Daardoor kreeg ik weer genoeg inkomsten om mijn vaste lasten te kunnen betalen, maar kon ik ook langzamerhand geld gaan terugbetalen dat ik van vrienden had geleend om rond te kunnen komen. Inmiddels heb ik een relatie met een hele fijne vriendin, en ben ik onlangs gestart met mijn eigen bedrijf. Het werken voor mijzelf ervaar ik als een rit in een achtbaan; het gaat nog met ups en downs, maar ik ben nu sterk genoeg om te weten dat ik in deze branche verder zal groeien. Ik ben trots op mijzelf!Ik ben enorm dankbaar en blij dat Garry mij heeft geholpen uit het dal te klimmen. Hij hield me een spiegel voor, waardoor ik mijzelf veel beter heb leren kennen. Dat was soms best confronterend, maar ik ben blij dat Garry regelmatig impulsen gaf om door te zetten en mijzelf voorrang te geven.

  Als cijfer voor de coaching die Garry mij bood, geef ik een 9!


  Een man in Gelderland, 37 jaar.