Meteen naar de inhoud

Doorbraken

  Ik kwam bij Garry terecht nadat ik net uitgeschreven was bij een Hbo-opleiding die ik niet heb kunnen afronden. Niet alleen was ik daardoor op zoek naar een nieuw doel in ’t leven, ik zat ook nog met een hoop emotionele bagage van het verleden, waaronder het plotselinge overlijden van mijn moeder. Ook liep ik al jarenlang rond met een mentale blokkade die mij verhinderde zelf initiatief te nemen, wat dingen als zoeken naar werk en inschrijving voor een opleiding erg lastig maakten.

  Garry heeft mij in al deze dingen zeer goed geholpen, door middel van zijn zeer grondige werkwijze, waarin mijn hele verleden werd doorgespit en ontmanteld, ieder facet genoteerd en door mij zelf letterlijk in kaart gebracht. Dat en Garry’s directe, vaak confronterende manier van vragen stellen, mij echt aan het denken te zetten, en tóch een vriendelijke en veilige sfeer te bewaren, heeft geleid tot een aantal doorbraken die geen enkele andere hulpverlener mij heeft kunnen bieden. Zo heb ik nu een duidelijk plan voor mijn toekomst en ik kan het verleden laten rusten.

  Maar het mooiste van alles is dat ik dankzij Garry de oorzaak van mijn blokkades heb kunnen vinden, en voor mezelf toe heb kunnen geven. Ik ben namelijk “genderdisfoor”, wat een mooie term is voor transseksueel. Een controversiële ontdekking, één waarvan ik eigenlijk altijd al af heb geweten, maar door sociale druk nooit heb willen, kunnen, durven toegeven. Tot aan nu.

  Ik ga een hectische tijd tegemoet, maar dankzij de sessies met Garry Gerritse heb ik zelf de middelen in hand om er een mooie toekomst van te maken…

  Al met al, als ik een cijfer zou moeten geven voor zijn hulp en ondersteuning, zou het een dikke 9 zijn.

  J.