Meteen naar de inhoud

Een nieuw perspectief

  Na zo’n 10 jaar gewerkt te hebben, na het behalen van mijn HBO diploma, voelde ik dat ik vast zat in mijn huidige baan. Daarnaast was ik de dertig inmiddels ruim gepasseerd, en bleek dat mijn vriendin sterk twijfelde over het krijgen van kinderen. Daar waar een gezin stichten in mijn toekomstperspectief altijd een vanzelfsprekendheid leek, zorgde dit voor twijfels bij mij en zorgde vanzelfsprekend voor een sterke spanning in onze relatie.

  Tijdens de gesprekken met Garry kwam al snel naar voren dat ik me naar de buitenwereld toe bijzonder defensief opstelde. Dit defensieve gedrag zorgde ervoor dat ik een vicieuze cirkel omlaag zat. Dit kwam de communicatie met mijn vriendin (en de anderen binnen mijn omgeving) niet ten goede, en hierdoor voelde ik me ook nog eens erg eenzaam. Temeer, omdat ik sterk twijfelde over het toekomstperspectief van onze relatie.

  Door hier gericht aan te werken hebben we dit patroon stap voor stap kunnen doorbreken. Gelukkig werd het hierdoor ook weer gezelliger thuis. Mijn vriendin en ik waren weer in gesprek.

  Door de gesprekken met Garry kreeg ik na verloop van tijd, we spreken hier over een tijdspanne van enkele maanden, een steeds helderder beeld van wat ik zelf nu eigenlijk graag wil bereiken. De relatie met mijn vriendin was weer een stuk beter en ik kwam tot het inzicht dat een toekomst zonder kinderen, maar met mijn vriendin een erg leuke toekomst is!!

  Daarnaast ging het over mijn carrière ambities. Door het stellen van de juiste vragen van Garry, kwam ik tot het inzicht dat ik me verder wil verdiepen binnen mijn vakgebied door het doen van een academische studie. Gelukkig bleek er een studie te worden aangeboden, die me in staat stelt te studeren naast mijn werk. Inmiddels heb ik de eerste tentamen-periode erop zitten, waarbij ik elk vak ruimschoots heb gehaald. Leuke bijzaak is dat ik binnen deze studie mijn netwerk weer wat heb uitgebreid, wat me in het vervolg van mijn loopbaan waarschijnlijk weer van pas kan komen.

  Tijdens de gesprekken met Garry, heb ik samen met mijn vriendin ook een beeld geschetst van waar we over 5 jaar willen staan. Dit is een breed plan geworden op zowel financieel-, werk- als joie de vivre-gebied. Dit zorgt voor een mooi totaal plaatje, waar mijn vriendin en ik beiden naartoe kunnen werken.

  Als ik Garry een rapportcijfer zou mogen geven, zou dit een 9 worden. Dankzij zijn hulp ben ik tot een goed zelf-inzicht gekomen, wat me in de toekomst altijd van pas zal blijven komen. Het proces was niet altijd makkelijk en even leuk, maar het resultaat maakt dat het meer dan de moeite waard is geweest!

  Anoniem