Meteen naar de inhoud

Het gaat om mij, mijn gevoel en mijn leven

  Wegens een slechte periode op mijn werk heb ik uiteindelijk de knoop doorgehakt en ben op zoek gegaan naar een coach die mij kan helpen om mezelf te ontdekken en vooral inzicht te krijgen in wat ik graag zou willen. In deze zoektocht ben ik op de website “Aspiratiecoaching” terecht gekomen en werd getriggerd door de verhalen en aanpak om een afspraak te plannen. Zo gezegd zo gedaan, een paar dagen later zat ik bij Garry op de bank om te bekijken wat hij voor mij zou kunnen betekenen. De klik was er en we zijn aan de slag gegaan.

  De eerste sessie was GEWELDIG! Ik kwam met een zeer positief en enthousiast gevoel thuis en had zin gekregen om aan mezelf te gaan werken. In deze sessie ben ik vooral bezig geweest met het uitvoeren van een aantal tests en een kaartspel, maar ook de vraagstelling duidelijk te krijgen wat ik wil bereiken met de coaching.

  De tweede sessie was eigenlijk voor mijn gevoel het tegenovergestelde: CONFRONTEREND. Nog steeds een goede sessie, maar wel met een andere insteek en resultaat. We hebben gesprekken gehad over de resultaten van de eerste sessie, mijn verleden (dat er voor mijn gevoel te moeizaam in woorden uitkwam) en over mijn werk, dat een belangrijke frustrator was (en is) op dat moment. Hierbij is hij heel sterk ingegaan op wat ik voel bij iets. Dat viel zwaar: ik kon mijn gevoelens simpelweg niet goed onder woorden brengen en als ik dan eenmaal zo ver was dat ik iets van mijn gevoel uitte kwam de vraag: “En… wat voel je nog meer?”. Het klinkt op dat moment heel flauw, als een kind dat constant “waarom” vraagt, maar het maakte mij wel bewust dat er meerdere manieren zijn om een gevoel te uiten. Het heeft mij gesterkt in mijn proces om bewuster mijn gedachten en gevoelens te uiten. Garry suggereerde om thuis al mijn gedachten en gevoelens op Post-It briefjes te schrijven, zodat er ruimte in mijn hoofd ontstond en ik er enige afstand van kon nemen. Thuis op mijn werkkamer plakte ik zo een hele deur vol. Hierdoor kon mijn vrouw mij ook stof tot verder nadenken geven. Deze sessie heeft mij erg aan het denken gezet en ben daardoor ook een tijdje van slag geweest. Veel nadenken, veel reflecteren en veel praten met familie en vrienden.

  Na de tweede sessie had ik voor mijn gevoel een begin gemaakt in het bewuster maken van mijn gedrag en uitingen. Wat op een gegeven moment ook opgemerkt werd is dat ik heel veel maar liet gebeuren; dat ik mijzelf wegcijferde in het belang van anderen. De vervolgsessies hebben zich steeds meer toegespitst op mijn verleden, wat ik meegemaakt heb en hoe dit mij gevormd heeft. Daarnaast zijn we steeds verder ingegaan op wie ik ben door serieuze gesprekken over wat mij bezig houdt, en door tests uit te voeren die iets zeggen over gedrag, persoonlijkheid en kernkwaliteiten, maar ook valkuilen.

  Het prettigste vond ik in ieder geval de insteek van de gesprekken. Ik bepaalde het tempo en de diepgang van het gesprek. Garry stelde door zijn prettige manier van vragen stellen mij gerust om meer over mijzelf bloot te geven. Omdat hij steeds dieper doorvroeg, heb ik meer persoonlijke dingen over mijzelf ontdekt dan ik eerlijk gezegd zelf bewust van was.

  Wat ik uit de sessies heb geleerd is: meer inzicht te hebben in en zelfverzekerder te zijn over wat ik kan, wat ik heb bereikt en wat ik wil naar de toekomst toe. Ik heb dit in een collage gevisualiseerd, zodat ik het makkelijk aan anderen kan overdragen. Het gaat om mij, mijn gevoel en mijn leven.

  Rapportcijfer: 8

  Man, 36 jaar uit Noord Brabant