Meteen naar de inhoud

Sterkere vriendschapsband, en mijn plannen verwezenlijken

  Na mijn verbroken relatie zat ik met een aantal vragen in mijn leven waar ikzelf moeilijk een antwoord op kon geven. Zo had ik er moeite mee dat ik geen echte vriendengroep had. Door de gesprekken met Garry ben ik erachter gekomen dat ik het moeilijk vond om mijn gevoelens, gedachten en bezigheden te bespreken met anderen. Dit kan in vriendschappen een belemmering vormen om hier een gevoel van wederzijdse vriendschap aan over te houden.

  Na de verschillende gesprekken ben ik met vrienden meer over mijn gevoel en gedachten gaan praten. Voor mij leverde dit interessante gesprekken en vaak ook een sterkere band van vriendschap op.

  Plannen die ik eerder wel had, zoals reizen, motorrijbewijs halen, enzovoort kwamen niet goed van de grond. Ik had de ideeën wel, maar het uitwerken van de plannen en het verwezenlijken daarvan gebeurde niet. Door met Garry hierover te praten kwam ik erachter dat je door het uitdenken en uitwerken van de plannen tot een uitvoerbaar plan kan komen. Dit resulteerde bij mij in het behalen van mijn rijbewijs, het kopen van een motor en een reis naar Nepal.

  De gesprekken heb ik bij Garry thuis gevoerd. Dit was in een ontspannen sfeer. Vaak door middel van een spel element konden lastige vragen worden beantwoord. Ook door zijn doordringende manier van vragen stellen leverde dit geregeld emotionele momenten op. De vragen en gesprekken waren met regelmaat confronterend, maar dit leverde uiteindelijk wel op dat ik bewust werd van wat mijn gedrag voor effect had bij vrienden en anderen.

  Door de gesprekken met Garry ben ik meer bewust van mijzelf, en wat het effect van mijn gedrag op anderen heeft. Plannen maken en uitvoeren is voor mij makkelijker geworden. Ik kan mijn plannen verwezenlijken.

  Bas, Delft.