Meteen naar de inhoud

Voor mijzelf opkomen

  Ik heb Garry in vertrouwen genomen omdat ik al een tijd met dingen rondliep, die zo nu en dan weer naar boven kwamen, waardoor ik mij weer ongelukkig, eenzaam en vastgezet voelde. Ik zat niet lekker in mijn vel, omdat ik vroeger iets naars heb meegemaakt, waardoor ik ben gaan twijfelen over dingen. Ik ben als jongen namelijk seksueel misbruikt toen ik in de puberteit zat. En heb dat in een diep zwart gat gepropt. Ik heb er een hele tijd geen aandacht aan gegeven en het daar met niemand over gehad, maar mijn relaties met vriendinnen bleven stuk lopen. Niet dat ik niet van die meiden hield of zij niet van mij, maar als het te serieus werd en ik mezelf verder open opstelde, ging het mis.

  Ook kom ik uit een gezin waar niet gepraat word over dingen, dus ik heb het alleen moeten verwerken. Hoe ouder ik werd, hoe meer ik begon in te zien dat er iets niet lekker zat.

  Ik heb toen met Garry afgesproken dat we 1 maal per week bij elkaar zouden komen. Nu ben ik erg blij dat ik dat heb gedaan. Door middel van tests en veel praten heb ik een andere kijk op dingen gekregen. Het heeft me echt geholpen. Al was het soms heel zwaar en ook moeilijk om jezelf zo bloot te geven. Maar als je er niets aan doet, dan verandert er ook niets. Het moeilijkste gedeelte was nog wel er aan toegeven dat er iets niet lekker zat in mijn bovenkamer.

  De sfeer waarin dit gebeurde was bij Garry thuis; dus heel huiselijk. Ik ging dan ’s morgens naar hem toe en tussen de middag lunchten we samen. Doordat het zo huiselijk was, voelde ik mij ook heel snel op mijn gemak en veilig. Het was eigenlijk lang op de koffie gaan, waarbij je het dan niet over het weer hebt, maar over de dingen die mij dwars zaten en waarin ik was vastgelopen.

  Garry laat je zelf vertellen. En als iets nog te vaag blijft, vraagt hij daar op door, maar dan wel zo dat je het zelf vertelt en niet dat Garry de antwoorden aan je geeft. Met de steun van Garry heb ik weer wat rust gevonden in mijn hoofd. Ik kom nu meer voor mijzelf op. Ik deed namelijk vaak dingen voor anderen, vergat daarbij mijn eigen ik. En ja, met jezelf moet je toch wel door een deur kunnen. Anders kun je jezelf ook niet openstellen voor anderen.

  Ik had al een relatie met mijn vriendin voordat ik bij Garry ging praten. Ze begreep vaak niet waarom ik op dingen zo reageerde en bijna nergens over praatte. We hadden toen ook vaak problemen met elkaar. Nu praten we vaker en ze begrijpt me beter. Nu hebben we ook nog wel eens problemen zoals in elke relatie, maar praten er dan over. Vroeger zou ik dit nooit gedaan hebben. Zou dan gewoon mijn eigen leven gaan leven of het uitmaken. Het praten bevalt me beter!

  Als ik ooit van mensen hoor dat het niet lekker gaat, dan zal ik ze zeker het nummer van Garry geven. Zo ie zo om dat het een super aardige man is en hij de mensen ook vanuit zijn hart wil helpen.

  Als ik een rapport cijfer moet geven, dan geef ik een 9.

  Garry nogmaals bedankt!

  D, 28 jaar.