Meteen naar de inhoud

Een nieuwe start vol vertrouwen

  Voor mij zat Havo er bijna op en ik besloot om me in te schrijven voor de studie Game Architecture and Design op de NHTV in Breda. Hier zat echter een nadeel aan: slechts zo’n 40-50% wordt toegelaten. Door middel van thuis gemaakte opdrachten en een interview wordt er een selectie gemaakt. Zelf wist ik niet goed wat ik moest verwachtten en hoe ik me moest voorbereiden op dit gesprek. Daarnaast wist ik niet wat ik wilde doen als ik niet zou worden toegelaten. Toen besloot ik hulp in te schakelen van een studiecoach: meneer Gerritse.

  Bij de kennismaking legde ik mijn vragen voor en al snel had ik een goed gevoel over deze keuze. Hij gaf mij een korte intro van zijn werkwijze, zodat ik wist wat ik kon verwachten. Bij de eerste sessie heeft hij mij kennis laten maken met mezelf. Wie ben ik nou eigenlijk en past deze studie bij mij? En weet ik al genoeg over deze studie om de beslissing definitief te maken? Zo kwam hij erachter dat een vergelijkbare studie is in Hilversum. Ik kreeg van hem enkele opdrachten om zelf uit te voeren. Een daarvan was: “”Ga een keer kijken bij de opleiding in Hilversum”. We hebben eerst een lijst gemaakt met aandachtspunten die ik tijdens mijn bezoek moest uitzoeken. Zo ben ik erachter gekomen dat de studie uit Hilversum niet zo goed bij me paste als die van Breda.

  Daarnaast heeft hij mijn ogen geopend over wat er allemaal bij komt kijken als je gaat studeren. We hebben bijvoorbeeld een begroting gemaakt, zodat ik beter zicht krijg op de financiële situatie. Meneer Gerritse heeft mij grondig voorbereid op het interview. Samen hebben wij o.a. een oefen interview gedaan en dat heeft mij erg geholpen. Hij heeft mij advies gegeven om beter over te komen. Daarbij heeft hij mij gevraagd een collage maken, waarin mijn kwaliteiten werden uitgebeeld. Dit maakt het presenteren een stuk makkelijker. Doordat hij mij heeft kennis laten maken met mezelf kan ik me nu zelfverzekerd presenteren. Door al deze gesprekken en opdrachten voel ik mij veel geruster en goed georganiseerd.

  We konden goed met elkaar overweg en hij stond open voor alles waar ik met hem over wilde praten. Hij is aardig en eerlijk. Ik heb meerdere keren met hem mee gegeten, waar ik zeker geen spijt heb van gekregen. Ik voelde me thuis bij meneer Gerritse, wat heel erg fijn was. Hierdoor ben ik erg blij met de uitkomst.

  Uiteindelijk heb ik vertrouwen opgebouwd om met een goed gevoel mijn interview in te gaan. Ook is het mij duidelijk geworden wat ik wil gaan doen als ik word afgewezen, maar ik denk dat dit niet zal gebeuren. Meneer Gerritse is een echte aanrader. Tijdens de coaching gesprekken hoeft het niet alleen over een studiekeuze te gaan.

  Mijn rapportcijfer voor meneer Gerritse is een 8,6.

  Laurens, 16 jaar.