Meteen naar de inhoud

Mijn lang gekoesterde droom gaat in vervulling

    Ik zat al 2 jaar zonder studie na het behalen van mijn HAVO diploma. Ik wist wel welke studie ik erg graag zou willen volgen, namelijk de opleiding tot uitvoerend muzikant op de Rockacademie. Helaas werd ik daar steeds niet aangenomen, omdat ik niet goed genoeg bleek tijdens de audities. Toen heb ik met Garry contact opgenomen om een andere, bij mij passende opleiding te vinden. Tijdens de gesprekken met Garry bleek al snel dat ik met meer zaken in de knoop zat dan alleen geen opleiding kunnen vinden. Met de gesprekken kreeg ik eigenlijk een spiegel voorgehouden en zo zag ik dat ik mij te veel liet leiden door anderen en geen nee zei. Ik stelde mijn eigen belang altijd op de tweede plaats. Met deze houding toonde ik totaal geen ruggengraat en kwam ik nooit enthousiast en gemotiveerd over. Ook niet op audities voor de Rockacademie.

    Garry haalde mijn goede eigenschappen en interesses naar voren en zo werd mijn belangstelling voor verschillende opleidingen verbreed. Met een persoonlijkheidstest werden mijn kwaliteiten en valkuilen visueel in kaart gebracht. De resultaten kreeg ik in de vorm van grafieken met tekst en zo kreeg ik een duidelijk beeld waar ik goed in ben, waar ik voor moet oppassen en waar ik misschien eens kon gaan zoeken in het beroepenveld. Toen ik mijn levensloop vertelde kwam naar voren dat ik handvaardigheid op school altijd leuk vond en ben ik gemotiveerd geraakt naar beroepen te zoeken in die hoek. Garry daagde mij uit om mijzelf goed te presenteren op een originele, creatieve manier, en toen heb ik een filmpje gemaakt waarin ik mijn kwaliteiten en passie voor muziek liet zien en horen, o.a. door er opnames van mijn band in te verwerken. Hierdoor groeide mijn zelfbewustzijn. Ook andere mogelijke beroepen in de muziek kwamen bij mij in een spotlicht en ben ik gaan proefstuderen bij InHolland als music producer, en had ik mij aangemeld als podiumtechnicus op het Grafisch Lyceum. Ik was helemaal niet meer zenuwachtig tijdens deze auditie, en wat later vertelde een docent dat ik daar bij de beste 10 nieuwe studenten hoorde, die zich hadden aangemeld!

    Zonder de gesprekken met Garry was ik mezelf waarschijnlijk nog steeds niet tegengekomen. Ik sta een stuk sterker in mijn schoenen dan voor het contact met Garry. Nu heb ik een veel scherper beeld van waar ik mezelf zie staan over 5 jaar, omdat ik ben aangespoord dit uit te werken en ook uit te zoeken hoe ik dan financieel op eigen benen zal staan. Na vijf coachingsessies stond ik in de luxe positie dat ik tussen 3 opleidingen kon kiezen, waar ik was toegelaten. Sterker nog, een van die opleidingen is de Fontys Rockacademie. Daar ben ik nu erg succesvol door de auditie gekomen. In september begin ik er als uitvoerend muzikant in opleiding, en gaat mijn lang gekoesterde droom in vervulling!

    Als ik een punt moest geven aan Garry, is dat een 8½.